Gerard Ninot, docent de l’Escola Pia, guanyador del 1er concurs de receptes asiàtiques

El passat diumenge 23 d’octubre va tenir lloc la final de la primera edició de “The Noodlemaster”, el primer concurs de receptes asiàtiques d’Espanya organitzat per UDON al Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

“The Noodlesmaster” va comptar amb dues categories: Noodles (fideus asiàtics) i Izakayas (tapes d’inspiració asiàtica). Els participants van presentar les seves receptes al jurat, format per l’equip d’R+D d’UDON, qui es va encarregar de la preselecció de les tres receptes finalistes per a cada categoria.

Després de rebre més d’un miler de receptes de tot Espanya via web, els tres finalistes elegits per l’equip UDON, entre ells l’igualadí Gerard Ninot, van elaborar les seves receptes davant el jurat i el públic. Durant la final, els pre-seleccionats van elaborar i presentar davant el jurat quatre racions de la seva recepta en un temps rècord de 15 minuts. El jurat les va puntuar tenint en compte diversos paràmetres com el gust, la textura, la composició, l’elaboració, la tècnica, entre altres.

Després de deliberar, el jurat va coronar Gerard Ninot com a guanyador d’aquesta primera edició de “The Noodlemaster”.

En Gerard aconsegueix aquest premi gràcies a la seva recepta “Udon amb papada ibèrica glacejada i onsen tamago”. El secret d’aquest plat recau en l’elaborada preparació de la guarnició de papada ibèrica i l’ou cuits a baixa temperatura.

El premi consisteix en un xec per valor de 1.000 € i que la recepta guanyadora formi part de la carta de suggeriments de temporada d’UDON del proper 2017.

El cuiner igualadí Gerard Ninot treballa de professor de cuina a l’escola Pia d’Igualada i a la Joviat de Manresa, col·labora activament amb la Fundació Alicia i Alaska Seafood i, en el seu temps lliure no deixa escapar l’oportunitat de continuar apostant per nous reptes.